Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

99%

Allmännytta,betongkomplex
och höghustak.
Sträck mig. Ryggrak. Jag är systemväck
och vitmjölskex. Psykosspak
och suicidal. Jag är "upphittat" på en skitig flyer.
Nigga,hoe och rom. Sval.Het. Det förväntade.
Ingen quitter,ingen dyer. Jag är den eftersläntrade.
En apati so
ro,ro,ro tills luften är fri att bli
till för alla. Bli det jag vill,vill och vill ni veta
vad jag såg i Lyckans land?
Där var det tand för tand och band.
Den procent som var rik var vit
och band, band, band
den som fick försörjningsstöd,som behövde
mera bröd. Glöd till sin slitna tro
eller någonstans att bo. Procenten
hade samhällsskydd,skoskydd,fallskärm,
solskärm och kunde alla momenten.
De som krävs för att bli ombrydd,prydd
med berättigande för sin existens. Det känns i magen.
Välkommen Jantelagen och bostadsrätt
kan alla köpa till sina barn. De bor mitt i stan,
gör på rätt sätt. Lever glada dagar
och har fulla magar, tomma ord, fulla halsar, tomma bord.
Kulturella, sociala kapital och val
att vända kappan efter högervinden.
Får en smäll på kinden och vänder ryggen till
mig som har dubbeljobb, utbildningsångest
och folkölsfest,
mste välja hyra framför mat. Det kanske finns
någon rest. Kan äta tomt prat
och tänka på det dyra jag vet finns att sippa.
Om jag hade haft mellanmjölksblod, stenstod
runt min fot och raka tänder. Saknat sorgkanter
på mina händer. Ni ska lyssna när jag bänder
upp låset på spargrisen,få upp flåset
när jag avskaffar barnfattigdom och skillnad mellan
klass och klass. Andas tungt så ska jag andas lätt,
rätt och på mitt sätt. Alla ska få sin del, en hel. Vi ska få
samma regler i samma spel.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av mayhem and order
Läst 1509 gånger och applåderad av 38 personer
Utvald text
Publicerad 2011-10-21 02:07



Bookmark and Share


  cilax VIP
Å, vad begåvat skrivet!
2014-11-28

  Kimberly Enqvist
Talang! Wow!
2012-12-13

  pang
bokmärker, fantastiskt skrivet!
2012-12-12

  Nattviolen VIP
Fan va snyggt!
2012-12-12

  revolver
Snyggt skrivet. Kanske inte håller med innehållet helt och hållet. Men jävligt snygg!
2011-11-26

    Mimmi17
Wow! Vilket flyt, vilken kraft!
2011-10-27

  /Isabel
Rasande glöd (instämmer, den skulle passa att läsas högt). Girighetens en procent. Nittionio procent uppror.

Även här.
2011-10-26

  Nina V A
Så klart, 99 %, och just procent som ström, som liv, som vågor in på kropp. Gott!
2011-10-25

  kollrigheter
Fyfan vad trevligt och uppfriskande att läsa.
2011-10-24

  Jocy Joyless
fantastiskt..jag blir chockad av kraften i dina meningar. Jag håller med klara, det hade varit ett nöje att höra dig läsa den.
2011-10-24
  > Nästa text
< Föregående

mayhem and order
mayhem and order

Mina favoriter
Gust
DAGBOK: JAN - JUN.