Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Dräpande svar på illasinnade kommentarer

Ibland önskar man inget hellre än att snöpa till den där som kommenterar likt en ulv i fårakläder. Riktigt nypa till honom med räven bakom örat, men det gäller att svinet inte anar ugglor i mossen. Att få tuppjuck av en missriktad kommentar kan leda till att man gör ett hönshus av en fjäder. Därför erbjuder jag er här en svarsmall gällande getingstick i kommentarform från gamla skator och unga taskmörtar.

1/ Korrelationen vidgas mellan kommentar och text. Den sammanhängande förståelsen av ifall kommentaren är bunden eller avhängig till det skrivna i texten, kan finna sitt prejudikat i den för din del haltande kommentaren till en text som når orimliga andliga höjder.

2/ Liksom min dikt kan vara en form av nonsens, så är din kommentar på mitt nonsens, nonsens. Mina dikt förklarar genom att den, som förstår mig, till slut inser den vara nonsens, när han stigit ut genom den - på den - bortom den – i den. Skillnaden mellan min text och din kommentar består i att du inte tycks veta ifall du med din kommentar, har skrivit nonsens eller inte.

3/ Liksom min dikt så, består världen ytterst av enkla ting, föremål eller saker, som inte vidare kan sönderdelas. Liksom min dikt inte kan sönderdelas av din kommentar, så kan ditt inkontinenta intellekt inte göras tät av omständigheterna som rör min dikt.

 4/ Ett prekärt försök i kommentars form  att verka mer än vad dina ord och ditt förstånd förmår. Viljan är större än vad förmågan mäktar med. Spektakulärt försök till själslig harakiri i kommentarsform.

5/ Uppenbart ett försök att vara originell, fast driften att skriva en kommentar verkar förmå mer än begåvningen. Det är med bävan jag läser kommentarsförslaget, för jag kan inte se annat att det är ett förslag. Då är jag givmild i mitt omdöme, kunde lika gärna beteckna kommentaren som ett obegåvat taffligt försök till att försöka efterlikna något som har med ord att göra!

6/ Likt en klantig tjuv om natten som endast lyckas tappa bort sin egen självrespekt vid brottsplatsen, samt röva bort den hela självbilden han en gång hade, gör sig din kommentar märkbar genom sitt bortkomna innehåll och det hittade svamlet nedanför min fullkomliga text Intighet i kommentarens tomhet kväver kommentarsrutan på innebörd.
Fri vers av Mr Lindemann VIP
Läst 2157 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2011-10-21 10:19

Författaren Mr Lindemann gick bort 2012. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.Bookmark and Share


  Ordregnspoeten
Oj, vad bra! Det här ska jag tänka på nästa gång som Betraktare skriver i min gästbok att jag skriver sanslöst svammel och att jag inte är riktigt riktig.
2011-11-03

  Ordregnspoeten
Oj, vad bra! Det här ska jag tänka på nästa gång som Betraktare skriver i min gästbok att jag skriver sanslöst svammel och att jag inte är riktigt riktig.
2011-11-03

  ljudit
haha roligast på länge
bäst är travestin på tractatus - får jag den? snälla ;)
2011-11-03

  Ninananonia VIP
Bra.. bara så..
2011-11-02

  lodjuret/seglare VIP
Utöver stavfel var det här pekoral precis i min smak, ja idag onsdag så står jag ut med att läsa smörjan, men i morgon torsdag, en i övrigt underbar torsdag, kommer jag som tur är slippa gå in här på sidan och läsa dylikt. Vilket kommer att göra min dag till en underbar dag. Jag är en sorts mellanting mellan ung slyngel och skatkärring, i genomskärning för jag tillhör varken normen eller undantagen utan är en som andra helt unik människa. Ja, tro för all del inte att det är poeten själv jag hackar på här. Nej, nej, så är icke alls fallet. Den jag hackar på är förstås textjaget, den smilfinken, som så smidigt som väl aldrig det, låtsas vilja trycka läsaren till sitt bröst, som för att inge den att de två är såsom skrot och korn av samma värld och mening.
2011-11-02

  Gisela Nordell
Inressant för fenomenet existerar

jag fick just en sådan kommentar på min senaste
och jag fick veta att jag var en pissdålig poet också
det var intressant,

en riktig råsop m a o

men kan ju alltid blockera
tack och lov
2011-10-24

  Gisela Nordell
Det heter "Illasinnade kommentarer"om det är det du avser, (onda kommentarer, elaka utan avsikt till feedback eller att få skrivarjaget att växa)

om du nu inte menar att kommentarerna ska sina illa ?
,
"ditt inkontinenta intellekt inte göras tät av omständigheterna som rör min dikt"(det uttrycket bör sparas, bokmärkas på något sätt, för det är så träffande)
kloka rader i första stycket, mankan ju inte låta bli att fundera över om man tillhör den kategorin och är svinet som inte anar ugglor i mossen, men ger getingsstick som en gammal skata; ettskatsvin måntro, en liten nöffnöff med skatutstyrsel.
1.paragraf ett klart relevant, korrelationen är av stösta vikt.
2. nonsens nonsens tics
"3. Här undrar läsaren om ordet "du" är personligt menat i så fall känner man sig rätt ointellektuell om man inte ens begriper själv att man skrivit nonsenkommentar. Dikten kan inte sönderdelas
av inkontinenta pisskommentarer således.
4, upplåst kommenterare göre sig icke besvärm han/hon är ändå för enfaldig för att begripa vad han/han menar
5.Orginalitet som sjunker ned under lägsta pinnhålet..plumphetsnivån, ett bra försök till harakiri, men ofta misslyckat, personen kratsar vidare sina kråkfötter nån annan stans och är lika plump där
6.Svammel i fyllan och villan ja det är inte uppmuntrande rader
"Intigheten som kväver kommentarsrutan på innebörd"
det var så esoteriskt att jag måste ta fram ett exemplar av Mme Blavatsky för att greppa den djupare förståelsen och undertexten och inte gå på grund.
När man tänker närmare på saken är nog "applåder" tryggare.

Det finns en liten ruta under inställningar där man kan kryssa i att man inte önskar kommentarer. Då öppnar sig ett liv här på sidan, luftigt lätt utan infama kommentarer från enfaldiga medlemmar.
Ett litet tips från en medmänniska här på saiten, som försöker skriva sanna, uppmuntrande kommentarer som förhoppningsvis ska ge feedback och inspiration tillbaka.
2011-10-23

  Mats Henricson
Först vill jag poängtera att jag gillar ,verkligen, din kåserande stil, den gör att man, nästan ständigt, läser dig i ett slags "oförarglighetens belysning" ..... , den här är inget undantag, håller inte med K att den är så särskilt "brutal" , den är kul !
2011-10-22

  Gunnar Hilén VIP
För det första håller jag helt med KYREUS. Dråp är att döda. Det säger sig självt.
För det andra är det så att flera goda poeter har valt att lämna detta forum...då det urvattnats och blivit för "svagt" i kvaliteten.
Det är det sista jag skulle göra eftersom jag skiter i kvalitet. Jag vet inte ens vad det är. Det är mer ett ord som påminner om "sanning". Ju mer man bråttas med det...ju mer drar det sig undan..för att få vara i fred för försöken att fångas.
Ofta är det människor här som tycker sig skriva GUDOMLIGT VACKERT. Vad ska vi med det till frågar jag mig ? Att drömma är väl det sista vi behöver i dag när alla sover.
De som tycker eller strävar efter att skriva om skönhet och vad som är vackert eller vad som borde vara vackert...är ofta djupt deprimerade människor i narcissistisk förklädnad och de blir lika förvånade varje gång de inte får 172 hyllningar på sin UNDERBAR lögn.
Skönhet och lögn går ofta hand i hand och det borde snarare vara en poets uppgift att avslöja än att understryka och bättra på denna plastiska form av existens .
Kan en människa ens orka läsa nåt om det VACKRA så borde den ha en medalj. Att kräva en FANTASTISK kommentar på det man själv har onanerat fram i sin borträngda sorg är ju rena fascismen. I de lugnaste och vackraste vattnen simmar de absolut fulaste fiskarna. Låt människorna vara i fred. Tänk på att det finns såna som kämpar för att vilja resa sig upp på morgnarna !

Jag är inte kristen. Tvärtom höll jag på att säga. Jag är ett hjärta. Det hoppas alla skulle få vara. Fast kanske kniven just stuckits i det. Ska man då lägga ut texten över en annans FANTASTISKA skapelse ?

Va fan är detta Lindeman ? Och anhängare ?
2011-10-21

    Max Poisé
Mkt fint!
2011-10-21

  Bodil Sandberg VIP
hahahahahhaa störtskönt!!
2011-10-21

    Jane S VIP
Du kan väl föregå med gott exempel själv, för att på så vis visa vägen! En sak är iaf säker, man kan inte vara lättkränkt när man skriver på sådana här sidor om man vill få till ett möte/samtal.
2011-10-21

    Maria Malm
Intressant..måste skriva, jag blev lite förtjust i uttrycket "inkontinenta intellekt".
2011-10-21

    purplepea
Den som ger sig in i leken, får leken tåla. Men tuppjuck var snyggt!
2011-10-21

  Anders Nordlander VIP
att plocka ur meningar ur en dikt och skapa en egen slutsats av just den meningen, är ingen större mening för den som skrivit dikten att få höra. Det är som att koncentrera sig på mona-lisas ögon och bortse från hela hennes gestalt
2011-10-21

  walborg
Tack för punkterna. Lysande. Och uttrycket "inkontinent intellekt" uppskattar jag särskilt!!! Tankestörningar kallas det i kliniska sammanhang.
2011-10-21

  Seglaren
Intressant.(Den vanligaste kommentaren består av ett (1) positivt ord, och finns det nåt mer intetsägande. Ändå är det många som håller på med det.)
2011-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Mr Lindemann
Mr Lindemann VIP