Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

handen som gungar vaggan

Och Mamon ropade ut med trygg och säker röst till föräldrarna:

Ingen fara, jag fixar det åt er
Stick nu ut och förverkliga er själva
Det kan ni inte göra hemma
Bli något
Var något
Det är ni inte i er själva
Klättra, sträva

Nej, nej ingen fara, slappna av
Jag har det fixat

Jag har handen där den ska vara
Kommer ta hand om dem åt er



Jag är handen, som gungar vaggan

Handen som styr världen

En generation i taget

*viskar*

skall lära dem allt jag kan






Fri vers av Regular
Läst 693 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2011-10-23 01:24



Bookmark and Share


  Vici
Det värsta är att alla som inte reagerar...

än...

zzz....

Riktigt kuzligt.
2014-04-14

    Lesley
En riktig rysare som jag sparar. Perfekt komponerad ändå till sista raden!
2011-10-24

  Vici
Grattis till placeringen av denna viktiga text!

Kom på att den måste bokmärkas.

Tack för att du skrev den!:-)
2011-10-24

  Larz Gustafsson VIP
Dessvärre har han lyckats alltför väl...
2011-10-23

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2011-10-23

  Nina Nightwish
Wow! Vilken text! Helt sanslöst bra. Bokmärker
2011-10-23

  Maria T
Här finns ingen
dyrbar pärla
att leta efter
2011-10-23

  Minkki VIP
Så blev det - men här i öst började det mindre förföriskt med att männen var vid fronten och kvinnorna måste ersätta dem i många jobb, sedan kom krigsskadestånd och återuppbyggnad. Och barnen...evakuerades eller sattes på dagis eller blev nyckelbarn...
Jag tror dagens mest förföriska mantra är "utveckling" - ingen vågar säga ok, jag är villig att dra åt svångremmen. Leva på lingon, kål och morötter, svamp och potatis. Systemet är utbyggt och matar sig själv tills det kraschar.

Tack för djävulskt fina formuleringar och ett angeläget ämne!
2011-10-23

  walborg
Kuslig kamp med ondskans förrädiska och förföriska språkbruk
2011-10-23

    ej medlem längre
Kusligt....
2011-10-23

  marie-helene
Tänkvärd text med ett viktigt budskap..Applåd!
2011-10-23

  Bibbi VIP
Så viktigt och tänkvärt.
2011-10-23

  Vici
Kuslig text.

Ryser... brrr!

men sen tänker jag

det är ju SANT!!!

VEM skall lära dem?
och VAD?!
2011-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular