Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den här fick jag av en gammal skrivarvän som tyvärr inte längre finns ibland oss. Träffade henne aldrig personligen men hon berörde mig som om vi vore själsfränder. Foto Ulla Tilemo




Ulla Tilemo (jag saknar dig)

 

Till min skrivarvän Kalle

SOM ATT ÖPPNA EN DÖRR

 

det djupa

dyiga dikets halka

följde mig på morgonrundan

men inte riktigt hela vägen

 

vi gick in på Klädesholmens kyrkogård

som ligger inbäddad

mellan de stora granitskulpturerna

naturen har ställt dit

 

inte en vindpust

björnbären lyser stora röda

och på berget sätter vi oss och ser

hela sydspetsen och ut mot Pater Noster

där min älskades grav är

 

ute i gattet glada segel

mitt i silverskimret - åh

vackrare kan det inte bli

tänker jag och

då är det som om

en dörr

öppnar sig

 

tårarna rinner

och jag drar

djupa andetag

NU

är jag uppe ur diket

NU

kan jag andas igen

 

tack min vän Kalle




Fri vers av Kalle.O
Läst 311 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-10-24 16:29



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Ett mycket vackert minne!
2011-11-01

  Annie b'larsson VIP
Jag saknar också Ulla. Blir djupt berörd av att se dig hylla henne så här - och av att läsa hennes text.
Får en "Tomas Tranströmer"-känsla, när jag läser hennes dikt.
Tänker ofta på henne.
2011-10-24

  Ninananonia VIP
Berörande..
2011-10-24

  Bibbi VIP
Du är inte ensam om att sakna Ulla.

Mitt hjärta gråter vid blotta tanken på henne.

Ingen, absolut ingen kunde uppmuntra som hon.

Applåder!
2011-10-24

    Birgersdotter VIP
fin
2011-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Kalle.O
Kalle.O