Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Näravid

Nu i de dagar
då hela folket hör
dessa hästar stampa i bortomlandet -
vill jag påminna om
hur gräshoppan sjunger sin sång
närmare jorden,
där lysmasken flämtar
sitt eget ljus
och den minsta myran
sköter sina dagliga sysslor -
utan stora åthävor -
ett levande liv




Fri vers av vera gade VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-25 21:43

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ronny Berk
tänkvärt och välformulerat, nog ska vi att lyssna till gräshoppans sånger; detta i kontrast till bortomlandets hästastamp - eller, förnimmer jag stöveltrampet ?
2011-10-25
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP