Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med tårarna rinnande..


Genom slitna portar


Står där och tittar ner på maskinhallen,
som du har byggt.
Ser ditt verk, ditt slit.

Ser dig sitta där inne i verkstan.
Med en kopp kaffe eller var
det en öl?

Genom slitna portar,
ser jag dina ögon,
möta mina, du ler.

Din längtan efter friheten,
du aldrig fick.
Den längtan, följer mig i hjärtat.

Jag står där mellan husen,
sträcker ut mina armar mot ljuset.
Släpper ut din längtan.

Var fri, vart än du må vara.
Pappa jag älskar dig.


Din dotter Helena 2011-10-26




Fri vers (Fri form) av HelenaW
Läst 1004 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2011-10-26 14:10



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Vackert.
Hoppas att han fick höra några fina texter när han levde.
Den här dikten har visst födelsedag i dagarna.
2018-10-25

  stig wikman
Hjärtans vackert.
Kärlek till sina
närmaste älskar även jag.
suv .
2013-05-12

    ej medlem längre
En vemodig känsla när man läser..fint !
2011-12-15

  Cahaya
Åhhh. så fint och så kärleksfullt i sin saknad... Känner igen mig så... Speciellt det där med att släppa någon fri... Precis det jag sa till min mamma innan hon gick bort. Att hon skulle möta friheten... och kliva ur sin fjättrade kropp.

Det brister något i en när en föräldrer går bort... och det lämnar en massa oförlösta minnen och känslor efter sig. Fint av dig att dela med dig av en del av dina till oss här...
2011-11-18

  anits VIP
Mycket rörande
2011-10-29

  TT
...så berörande...fylld av känslor...gillar!!!
2011-10-27

  Ronny Berk
den texten skapar bilder, byggnaden och porten till, mannen under fikastunden
så bryts till längtan och saknad - och ställer mig som läsare i frågan
2011-10-26

    Birgersdotter VIP
Jag ryser när jag läser...du träffade en ton i mitt hjärta. bokmärker
2011-10-26

  S.A.I. Steve Lando VIP
stark o rörande, inlevelsegrundad. Gott.
2011-10-26
  > Nästa text
< Föregående

HelenaW
HelenaW