Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

80-tal. Tre mil sydväst om Las Vegas.

Joey hade en ny polare. Han hade träffat honom utanför en överbliven bensinmack tre mil sydväst om Las Vegas.
Inget konstigt med det.

Under åren som gick blev vi alla i gänget bra vänner med honom. "Knepig jävel." Var det någon av oss som sa.
Själv diggade jag honom.

Vem fan är inte konstig i den här världen.
"Oh Yeeeah!" Skrek någon bakom oss och sprang iväg.
Iallafall. Den här killen som gick under namnet Ezra jazzade dammet av varenda väska han såg. Han drog på. Lösgjorde partiklar från musik och dansade iväg.

"Han är Gud." "Han är en Ängel." "Han är påtänd."
"Jag älskar honom."
Uppfattningarna var lika många som ärren i mitt hjärta.

1985 släppte vi en novellsamling som gick under namnet "Mr Moryas fångade drömmar." Den sålde sådär.
Aja. Där har ni historien om Ezra.




Fri vers av Teodore
Läst 555 gånger och applåderad av 1 personer
Utvald text
Publicerad 2011-10-26 14:42



Bookmark and Share


    Shush
Måste bara tillägga om ordet "aja", det är nog det fulaste av de "nya" orden som kommit på senare år. I denna dikt förstör det så otroligt mycket. Ja, det var vad jag hade att påpeka.
2011-11-10

    Shush
Håller med föregående talare. Riktigt snyggt skrivet. Hade velat läsa novellsamlingen.
2011-11-10

  Olliwer
Den här gillar jag starkt. Härligt flyt som känns lätt men ändå genomtänkt.
Bättre än krystat månskimmer och googlade adjektiv.

Känns som att inget mer hade kunnat läggas till, bra text.
2011-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Teodore