Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ta vara på det jag är!

Jag är precis som du

Har ett huvud fullt av minnen

Ett hjärta med heta känslor
Kärlek till de där långt borta och här hemma
Jag har en ryggsäck tyngd av upp- och nedgångar

En gång var jag unik i mitt yrke i min stad
skicklig och kunnig, mina händer bevisar det
Jag försörjde en fet släkt i mitt hemland

Låt mig vara den jag är

Jag är duktig och härdad
Ta vara på det jag kan

Jag förloras att vara
Jag är självlärd i mitt yrke
utan papper på utbildning är jag inget här hemma

Låt mig inte kvävas i utanförskapets gap
Vill vara en i gänget
Vill vakna i gryningen
Gå till ett jobb
Skapa, få betydelse

Vill inte vara inne och räkna tidens gång
i stillhet, vara tidvakt

Kan läsa andras böcker,
men min bok får inte bli oläst.




Fri vers av Shahla Haghi
Läst 379 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-10-26 22:53



Bookmark and Share


  Ronny Berk
väl berätta om hemkänsla och främlingskap ! rubrikens uppmaning visar fram berättigad stolthet- budskapet så väl sammanfattat genom de två sista raderna- en värdefull text, ja !
2011-11-26

  Gunnel André VIP
Denna dikt tycker jag mycket om!
2011-11-11

    ej medlem längre
Härliga livsbejakande ord som berör mig. Din starka personlighet lyser i alla dina ord.
2011-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Shahla Haghi
Shahla Haghi