Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vardagspoeten




Som poet simmar hon ständigt runt i ett bottenlöst känslohav. Nästan drunknar inombords.
Hennes rum fylls med papperark, knappt läsbara ord pryder hennes golv, krokiga meningar staplas på varandra.
Som poet trivs hon bäst i organiserat kaos. Där kan hon slåss med sin penna, slåss för sanningen. Simma mot ytan innan hon drunknar.
Som poet tar känslorna aldrig slut. Ord är något vackert och skriva ett nödvändigt ont.
Den egna sanningen måste målas upp. Det som river inombords måste få komma ut.
Ångesten avtar när pennan glöder. Samma sköna känsla var gång. Som en drog måste varje pappersark fyllas. Varje känsla måste få en rad.
Som poet har hon inte höga krav. Inte många önskningar. Som poet vill hon endast att du ska förstå hur det är. Hur det är att simma i detta eviga, bottenlösa känslohav. Hon vill förklara, berätta.
Som poet vill hon att du ska häpna, inse, fängslas. Som kvinna vill hon att du ska se henne och acceptera. För poeten finns inuti henne, inte bara som en fas, utan för evigt.




Fri vers av AnnaMy
Läst 455 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2011-10-27 11:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Idylliskt beskrivet och slående likt en sann poets liv. Bra dikt!
2012-08-17

    AA VIP
Mycket bra...
2011-11-09

  mare VIP
Mycket bra !
2011-10-28

  revolver
Brukar hata alla dessa dikter som försöker definiera en poet, men denna.... Denna var så mycket mer än banal poesi.
2011-10-27

    Adonis
Fint text :)
2011-10-27

    jennidefer
wow! mitt i prick!
2011-10-27

  Rise Little One
Kan bara nicka och instämma...
2011-10-27

    ej medlem längre
underbar!
2011-10-27

  Linda CH VIP
Fint fångade känslor som bor i en poets hjärta!
2011-10-27
  > Nästa text
< Föregående

AnnaMy
AnnaMy