Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett bidrag till Tranströmers ära,
jag vet att jag inte ens är nära.




Höstreflektioner

Sitter och stirrar ut genom kökets fönster                

livet stilla som stånghammaren i nedlagd smedja

gula vissna löv faller tyst och i svepande cirklar

täcker snart gräs som slutat växa

mörkret lägger sig som isen på en tjärn

igår fanns hopp i morgon kommer ny dag

höst och vemod är synonymer

de rullar in över oss som ångestvältar

grått

tankar kommer tankar går

bubblar som olja i upphettad fritös

vad är svaret vilken är frågan

när kommer prinsen på sin vita springare

att vara född är att vara dömd till döden




Fri vers av Berra Bäver
Läst 287 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-10-28 17:59



Bookmark and Share


    lenakarin
Väl skrivet;
man känner din känsla av mörkret o den hopplösa tystnaden i en nedlagd smedja..
2012-03-21

  Armo
Att var född är att dömas till döden - Onekligen sant men förhoppningsvis kan man ha lite kul på vägen.. :) Fin text som väckte eftertanke.
2011-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Berra Bäver
Berra Bäver