Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljusning

Den förskräckliga visshet
Som härjat i söder
har slitits loss
Där nordanvinden dragit fram.
Alltför många villfarelser
Har smittat de stackars lönnar
Vars lövverk sakta vittrar
till ingenting.

Bar vinden med sig annat än vinter
Vore det nymåne snart igen
Och sedan åter igen
För att snart bringa våren.

Men vinden biter
Med isande tänder,
Och varje mitt andetag är ett moln
nu.

Finns det fortfarande rökringar och frost
när vinden vänder
Så vet vi att ödeläggelsen
Bevarats i isen.




Fri vers av Bauhaus Fashion
Läst 295 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-28 21:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bauhaus Fashion
Bauhaus Fashion