Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med tanke på en text jag nyss läste skrev jag denna som är tagen direkt ur verkligheten - något som en f d väninna till mig varit med om...min tanke är: hur lättlurade är somliga av oss människor - egentligen? Och - varför?


Främlingen vid datorn



Timme efter timme
står hon på flygplatsen
kanske missförstod hon
kanske var det inte idag
han skulle komma
men hon hade ju väntat
andra dagar med –
så, var fanns han?

i flera månader hade hon
sänt pengar –
både för hans sjukhusvård
den lille sonens skolgång
och hans gamla mammas operationer

oräkneliga var de gånger
som han gråtit i telefon –
och hennes medkänsla visste
inga gränser
hur skulle hon kunna neka
att hjälpa honom och hans anhöriga
som hade det så svårt

alla hennes besparingar
var nu slut
det fanns inte heller något kvar
av arvet efter hennes mormor –
pengar hon tänkt använda
till lägenhetsköp, nya möbler
en resa till sin tvillingsyster
och livets allmänna nödtorft

hon var helt utblottad!
men det svåraste var inte
förlusten av pengarna –
det tyngsta var skammen

skammen över att hon låtit någon
med fagra ord om kärlek
i timslånga heta telefonsamtal
och med påhittade snyfthistorier
om sjukdom och misär
få henne att falla lika lätt
som ett färgrannt löv
om hösten

hon lämnade flygplatsen
men visste
att det skulle ta tid
att lämna både främlingen
vid den andra datorn
och hennes dyrköpta erfarenhet

till minnenas estrad











Övriga genrer av Junitvillingen
Läst 384 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-10-30 10:04



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
Man vill ju tro alla om gott.
2011-11-09

  Osvalds_Dotter VIP
Det gör ont i hjärteroten att läsa texten,,
den berör,,
Tänk att bli så utnyttjad när man i sin goda tro
vill så väl,, så står man där ensam,,
ensammare ,,
med skammen som en klump i halsen,,

Bra skrivet vännen,,

Kram Jenny
2011-11-01

  Lars Hedlin
JA verkligen ett uppvaknande!
2011-10-31

  Anita Brännström VIP
Jag fattar inte hur en del människor bara kan!!!! Samvete finns ett ord som bör användas mera....
2011-10-31

  Jaseph
Grymt berättat om en
grym erfarenhet. Det
finns så många elaka
män som utnyttjar
kvinnor.
2011-10-30

  Minkki VIP
En vältecknad, gruvlig historia... inga svar har jag, på någondera frågan. Vill inte kannstöpa.
2011-10-30

  walborg
Grymt sätt att vakna upp från barndomsillusionernas värld.
2011-10-30

  Mats Henricson
Grymt ! Tyvärr vimlar det av skrupelfria och förföriska "Don Juan-typer" på nätet, som ,lätt, kan fånga och ruinera osäkra och ensamma kvinnor .......
2011-10-30

  Seglaren
Ja, det är grymt. Tyvärr händer sånt här eller liknande. Det är människor som är experter på manipulation. En viss typ kallar vi för sol- och vårare.
Bra skrivet, utan anmärkningar.
2011-10-30

    ej medlem längre
Ah....människans godtrogenhet är monumental, tragisk och ibland inte så lite tragikomisk
2011-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen