Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om att avstå. Om att visa sinnesnärvaro. Om medmänsklighet.

 




Rör inte min kompis

Rör inte min kompis

Upprör inte min kompis

Gör inte min kompis ledsen

Med råa obehagligheter

som överträffar kvällspressens vidrigaste fantasier

Gör inte min kompis hopplös

när godheten, barmhärtigheten och medmänskligheten

är vad som ska premieras, uppmuntras och främjas

Rör inte min kompis

med äckel, blod och cyniskt dödande

oavsett anledning, intention och rättfärdigande

gör du varken min kompis eller någon annan

någon god gärning




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 194 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-11-02 15:22



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Det var länge sedan titelns ord mötte mig - 80-talet? Vad hände med rörelsen? Här lever den, bland poeter. Känns bra!
2011-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström