Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

memento mori omnia, - kom ihåg att allting dör


Första gången
Och dörren krånglade redan då.
Dörren var grön och jag tänkte på öppna ängar, och kände mig egentligen ganska fri.
Det låg en madrass på golvet , men annars kändes rummen ganska tomma.
Jag öppnade ett fönster och försökte andas in det nya livet.
Jag insåg aldrig att du inte skulle vara en del av det.
Förväntade mig långa diskussioner, bussresor fram och tillbaka,
Inte dom vi var vana vid, utan en nyare sort. Ett nytt liv med dig.
Istället sitter jag här utan dig.
Rummen känns fortfarande ganska tomma,
Trots att allting redan funnit sin plats in här.

Andra gången du kom, den gången, när du viskade att du var tillbaka
Vi spelade spel då, du spelade ett spel och jag trodde jag visste reglerna.
Du kysste mig och jag kysste dig tillbaka, jag var inte rädd då
Men jag borde anat att branden du tände skulle bränna mig tillslut.
Ändå lyfte du upp mig på diskbänken, och du kysste mig igen och särade på mina ben.
Du tryckte dig mot mig och jag lät dig komma in.
Den kvällen hördes höga stön från lägenheten
När morgonen kommer, och du säger att du måste gå, tror jag blint på att du kommer tillbaka.
Först senare, i tystnaden. Inser jag att du aldrig mer kommer tillbaka.




Fri vers av Elfrida
Läst 930 gånger
Publicerad 2006-01-13 17:43



Bookmark and Share


  Hans w-art Westlund VIP
titeln skulle jag kunna tatuera. vet du var man finner sådana ordspråk? men tillbaka till texten. underbar i sin brutala verklighet. historian flyter lätt. några små korrigeringar skulle kunna göras i orden, men jag ser till helheten. bra sammanbunden text.
2006-04-18

  Dan Linder
känslosamt invecklat och upplyftande i sin lätthet, sin djuphet och en märklig feelgood-känsla mitt i alltihop. Jag tycker om det här.
2006-03-04

  Stefan Ek
den här är hur vacker som helst...
2006-01-28

  Wretling
Underbart !
2006-01-13

    vilsen
sorgset skrivet, men helt underbart . dina långa meningar, gör dikten komplett, och jag är glad att du är tbx !
2006-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Elfrida
Elfrida