Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Skrivit en början till en novell, fortsätta? Läs och ge mig råd!

Kap 1


Ute på vägen igen. Det är dags att ge sig av. Den här gången vet jag inte när jag kommer tillbaka. Jimmy var så jävla pissed off när han ringde mig, några killar i kollektivet hade antagligen fått nog på Jimmys dåligt vanor och satt det som ett ultimatum: Skärp dig eller bli utkastad. Min dag hade spenderats i Vasastan där jag snattat något att äta hemköp för att sedan sitta i Vasaparken och tigga öl av alagare. En vanlig dag. Men hellre det. Min mamma hade en man över, jag visste vad det betyder: Barnbidraget har kommit, istället för att ligga eländig på soffan tar hon nu hem en man, super sig full och ligger med honom på soffan. Eller kanske var hon bara pank och behövde pengar till sprit. Den här gången var det på allvar, det hade hänt att vi stuckit till Stockholm tidigare och träffat hans knarkpolare. Denna gången var det annorlunda, vi kommer åka längre. Denna gången ska dom få se, vi är överlevare. Jag är ingen liten ”mamma´s boy”

Det var uppfriskande att känna den kalla nattluften strömma in genom bilfönstret när Jimmy öppnade för att röka. John kände sig fri och lycklig. Äntligen på väg ifrån den här skiten! Och vad som väntade okänt, men upp till honom att ta reda på. Han såg ut medens Göteborg for förbi, han älskade att åka bil på natten. Alla dessa lampor från hus i staden som lyste upp var som ett konstverk, allt kändes vackert och gav honom hopp, det var som att lite av den trygghet som fanns i husen stråla igenom. Kanske, kanske kunde allt bli bättre.
”Har du knullat någon gång Johnny boy?” Jimmy flinade åt honom.
”Det vet du ju att jag inte har!” John himla nonchalant med ögonen.
”Man vet ju aldrig om du hinner banga en brud innan man ser dig nästan gång, eller om hon var så jävla ful att du hellre höll käft”
”Jag vill inte ligga med någon liten äcklig horunge, men jag lovar att du är den första som får veta, ja förutom bruden då”
”Fan grabben, du kommer runka iäl dig!”
”Klart, en dag hittar du mig hängd i ett rep med handen om kuken!”
”Hade inte förvånat mig helt grabben, men du! jag har en överraskning, så jag hoppas du inte är bög”
”Jaså? Inte en smäll på käften va?”
”Hur fan skulle jag göra det snyggt när jag kör bil? Nej fan, vi ska till Amsterdam! Jag ska se till att hitta dig en fräsch hora som du inte kan tacka nej till!” John log för sig själv, måhända att Jimmy inte är helt frisk men han var som en bror för honom. Den bästa jävla familj han någonsin haft.
”Awsome Jimmy!”
”Ta fram en bärs ur sätet därbak, måste ju firas att lille John ska bli av med oskulden”

Dom åkte hela vägen till Malmö och bara stannade för bensin. Jimmy bromsade in häftig och John for upp ur sin sömn.
”Va fan Jimmy!”
”Kissa du på dig eller? Jag måste sova några timmar, det är ju ingen ide du kör här, bättre att vänta tills vi är utanför Sverige, vill inte att någon jävel tar dig för att du inte har körkort” Han plockade upp sin plånbok och sträckte fram hundra kronor. ”Ta dom köp något käk, det finns säkert någon tapp eller sånt här omkring”
Fri vers av Ida Annagreta
Läst 425 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-04 06:29Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ida Annagreta
Ida Annagreta