Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FYRTORNETS ÖGA

När höstens dimbankar sänker sin ridå,
och nattens stjärnor suddas ut i skuggor grå.

När vindarna fångar varandra över hav och strand,
då ser jag fyrtornet visa vägen till land.

Fyrtornets öga har vakat genom århundrades tid,
lotsat fartyg genom höststormas strid.

Strimmor av ljus som lyser upp i natten.
leder mig tryggt över mörka djupa vatten.










Fri vers av wildrosen
Läst 517 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-11-04 11:08



Bookmark and Share


  Maria T
En dikt där ljuset
lyser och leder
2011-11-04

  Eva Langrath VIP
En text som lyser i höstmörkret.
2011-11-04

  poetryGirl
fin dikt med havskänsla
2011-11-04

  Stefan Viljehammar
Myckert vackert om så viktiga ting.
2011-11-04
  > Nästa text
< Föregående

wildrosen