Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att minnas med värme..


En glimt av barndomslycka


Jag brukar minnas hur skönt det var att ta cykeln till mormor och morfar två kilometer bort. Där stod alltid kaffepannan på, mormor vid köksbordet. Kärleken som slog emot mig lika starkt som cigarettröken, den låg som en dimma i köket. Jag hatade cigarettrök, men det gjorde inget ändå.

Ibland när man kom dit så hade mormor bakat sen fem på morgonen, överallt fanns det bullar, kakor, kubb. Kallmjölk och en nybakt kubb, kan det finnas nå godare än att få en kärlekfullt bakad kubb, när man är liten?

Hos mormor var det sällan städat, två hundar och mycket folk, jämt. Grabbarna i verkstan, bilarna på bryggan. Oljehänder som kom in och tog kaffe. Värme, mycket värme. Kom en bil, kom en till. Ingen som brydde sig om det var sörigt (smuligt, grusigt) på golvet. Trängseln runt bordet, berättelserna. Nyfikenheten som barn då alla stora killar kom in. Mina morbröder och deras raggarbilar. Alla snälla, alla älskade de mig. Jag älskade dem tillbaka.

Sen tog man cykeln hem igen och in i det rena hemmet. Där rädslan att inte det var fint nog, fanns.

Tänker på detta, jag kommer inte ihåg smutsen så mycket men jag glömmer aldrig värmen och kärleken hos dem. Tål att tänkas på.

Helena 2011-11-04




Prosa (Novell) av HelenaW
Läst 573 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-11-04 11:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag minns uttrycket ”lite skit i varje hörn är bättre än ett rent helvete!”
2021-04-17

  Michaela Dutius
Vilket fullständigt underbar text och kärleksförklaring till din mormor och morfar till deras öppna hjärtan och hus!

2014-06-12

  anits VIP
En underbar berättelse om
äkta kärlek och lycka mycket
fina minnen att se tillbaka på
2011-11-05

  S.A.I. Steve Lando VIP
äkta, slår alltid det påklistrade.

Väl förtäljt, en skön liten historik
2011-11-05

  Ronny Berk
så väl beskrivet om barnets besök hos den äldre generationen, fångar upp och berättar känslan av såväl hemmiljön som cykelturen till... dofter av nybakat bröd likasom av bolmandet förnimms i luften
2011-11-04
  > Nästa text
< Föregående

HelenaW
HelenaW