Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Ewa, Elisabeth H. m.fl. på ryggavdelning 16 på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Ni gör mina nätter uthärdliga med era fina ord, roliga kommentarer och varma medmänsklighet. TACK MINA HJÄLTAR I NATTEN!


Nattens sköterskor

I en nedsläckt korridor,
larmet lyser och sköterskor skyndar fram
till hjälp på en sal där en patient så ont har.
Med dämpade röster,
lugnande ord och
gemensamma krafter
lyfter de så smärtan klingar av.

I nattens mörka timmar
är de få som ger vård,
de ler och ger,
som om de vore fler.
För de patienter som inte sover,
som trycker på sin klocka,
för att få smärtlindring,
dricka eller bara ett vänligt ord,
de hjältar är.

Slutligen somnar alla,
lugnet råder i några få timmar
innan morgonen gryr,
nyvaken personal byter om
och morgonen sakta tar fart...




Fri vers av drover
Läst 438 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-11-09 22:25



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Vardagshjältars handlingar är poesi :)
2011-11-12
  > Nästa text
< Föregående

drover
drover