Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Granne Duktig

Jag sitter här och gnäller på mitt liv i abstinens
Förklarar krig mot alla utanför min trädgårdsgräns
De stackars jävlarna som ser mig som en underlig typ
Som byter brudar kors och tvärs för att få sig ett nyp

Ja på min trappa har jag suttit alltför mången gång
Med svetten pärlandes från mig och hånglat loss med nån
Sett hur grannen duktig som bor mig tvärsemot
Funderat varför babes vill ligga med denna idiot
Men skillnaden på mig och han är ej av intelligens
Jag klipper sällan gräs och ägnar mig åt ogräsrens
Nej jag tar vara på mitt liv och allt det jag vill nå
Det borde grannen duktig kanske ta och tänka på

När snuten kör förbi min tomt ibland så hejar dom
Då får min granne överklass nånting att snacka om
Sen till granne duktig springer han med raska kliv
För att sedan hitta på åt mig ett helt nytt liv

De gånger nya folk ska flytta in i mitt kvarter
Springer granne duktig fram och skryter brett och ler
Han vill visa vad han gjort och vilken karl han är
Han har byggt ut sitt hus helt själv och drivit skräpaffär
Men så pekar han mot mig och viskar någonting
Där jag sitter på min trapp och fattar ingenting
Å vips är barn rädda för mig och alla stirrar svart
Men jag skiter trots i allt vad granne duktig sagt

Jag har fest ibland men brukar hålla det diskret
Fast alla grannar blänger surt på vår bekvämlighet
För det är bara dom tror jag som i all jävlighet
Får lov att supa hela natten här i vårt kvarter

Jag tackar livet mitt för att jag aldrig blir som dom
Som klipper gräset för att ha någonting att skryta om
Som släpper hundar utan koppel och helt utan pli
Som går till anfall sen mot alla de som går förbi
Men grannen duktig och hans anhang dom kan sitta där
Låt dom glo på mig och sucka när jag blivit kär
Låt dom stifta sina lagar mot mig och låt dom hålla på
Låt dom önska, låt dom drömma allt som jag kan tänkas hitta på
Ge dom numret till socialen och låt dom ringa en gång till
Låt dom säga att jag är en idiot och imbecill
Låt dom hävda att jag spöar babes och mina barn
Låt duktig sitta där och ruttna bort på sin altan





Fri vers av Dunder The Dirt
Läst 239 gånger
Publicerad 2011-11-10 11:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dunder The Dirt