http://washingtonexaminer.com/local/universe-expanding-faster-previously-thought Universum expanderar fortare än vi trodde. SciencePoetry

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

http://washingtonexaminer.com/local/universe-expanding-faster-previously-thought Universum expanderar fortare än vi trodde. SciencePoetry




Slå 9 till evigheten (Tema SciencePoetry)

 

Siffran 8

blir symbolen för evigheten

om man vrider den 45 grader

Men egentligen är en mer

adekvat symbol siffran 9

med en gemensam krets

av allt vi vet och känner till

med en svans som är

vår längtan och centrifugerande dröm

att nå så långt det går med våra förstånd

Tanken svindlar i hjärnans vindlar

när vi smakar på evighetens sanna arom

Vårt vetande expanderar fortare än vi trodde

och universum visar vägen

i evighet

amen

 

 

(Bilden är omslaget till

George Harrisons skiva "Cloud Nine")




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 265 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-11-10 11:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström