Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

http://www.youtube.com/watch?v=i80ZKpjQm88




Jag vet inte vilken dy, men du


Jag var 12 år. 

Mia, du hade fräknar.
Jag var bäst i matte;
idealist i svarta solbrillor.

Du släntrade över hängbron,
      det var hål i din skolväska
      men varken ett hej eller hejdå flög ut.

Med varken svindel eller rädsla
skrattade du förbi

men din nyfikenhet fick mig att vaja;
du gick från sida till sida,
ryckte i mig
och tittade på allt som växte under
och svävar ovan mig; och alla
frågetecken som flög ur min
2-somrar-i-rad jacka.

-- du var ett jag förstår inget,
men det är fint
jag var lejon och tigrar
och underliga fåglar
på safari, inget man vill eller kan
krama
utom i fantasin --

Några förmultnade bräder
föll sönder, föll ner i avgrunden tillsammans
med alla nyanser
av rosa
-- du kanske tappade en randig sko,
jag vet ej -- 
men jag såg dig aldrig mer; du flyttade
till Norge. Grönare
gräs vissnar från där man hamnar sägs det
men på andra sidan bron
är gräset regnbågsfärgat
där du vandrar. 




Fri vers (Fri form) av John Shade
Läst 466 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-14 00:48



Bookmark and Share


  Tomas Söderlund
Jag gillar skolväskan, jackan och det därur flugna, nickar uppskattande åt "jag vet ej -- ", och läser om näst sista strofen några gånger till.
2011-11-14
  > Nästa text
< Föregående

John Shade
John Shade