Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ät med hjärtat

Då jag bestämde mig för en förnyelse kunde jag aldrig ana hur svårt det var att infria alla saker jag ville, eftersom jag inser nu att vissa insikter tar lång tid att sätta sig och våga blomma ut.
Funderar ofta kring varför jag så lätt tappar modet då jag inte går ner i vikt tillräckligt fort. Inser inte just då att det kan bero på hur mitt psyke mår, hur mycket jag konserverar och rör på mig.

Har sammanlagt tappat 4 kg men en massa kring midjan och det märker jag genom att jag idag kan sätta på mig kläder jag inte haft på länge.

Inga svårigheter att låta bli skräpmat, som innehåller saker jag inte vill ha i min kropp, samma gäller godis, läsk, glass och en massa godsaker, utan några vitaminer.

Kan lika gärna äta god gröt med kanel och mellanmjölk som att äta en grovsmörgås med något gått pålägg till frukost. Saknas grönsaker känns maten inte lika god.

Långa kolhydrater används då pasta och ris äts, annars blir det linsgryta där färska morötter blandas med lök och kyckling eller nötfärs.

Eftersom jag har stora problem med värk bytte jag tagit bort grisen. Nöt, kyckling, fisk, lamm och mycket gröna grönsaker passar på menyn.

Blåbär, hallon, honung och många andra frukter tar bort inflammationerna.

Selleri, bladselleri kan ätas råa eller kokta och de rensar kroppen.

Tomater, röd, gul paprika, morötter och en rad andra färgglada grönsaker får oss att må bra. Blanda så många färger som möjligt, skapa gärna en enorm där apelsiner ligger i mitten, sen lägger ut olika grönsaker som tomater, paprikor och många andra. Låt jordgubbar och mango vara med. Smakerna gifter sig.
Glöm inte örter som sprids över hela salladen.

Dippar kan man göra själv. Yogurt med kryddor man tycker om.
Blanda ner passerade tomater i yogurten, smaka av med kryddor
avokado mosas och en vitlök krossas


Till pajer kan man göra egna goda såser

Yogurt med citronskal och kanel. Ta i lite vanilj och smaka av.


Jätte gott till äppelpaj.

Nya sätt att äta på bringar nyfikenhet hos vänner.

Becell är mitt smörgåsmargarin.... Bra för hjärtat och olja steks i maten.

Jag vill lyckas, kan lyckas och är jäkligt värd att lyckas
för jag mår bra av den känslan...





Fri vers av Filosofen2
Läst 215 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-11-14 19:49



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Viktigt detta med kosten.
2011-11-15

  Ninananonia VIP
Gott att läsa :)
2011-11-14

    ej medlem längre
Yummy gott-gott...sa han och tryckte i sig en enorm påse lösgodis.. för att strax börja jordnötsringarna (suck)
2011-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2