Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"gramma said she´ll leave the lights on for me....."


till den rädda eller något om varför



Av alla de människor som karvar sig genom granit
står jag under beskydd. De rör mig inte. En rispa på ytan,
en tår i en pipett. De dragna dagarna sjunger om stål.
Jag har träffat dig Erik, kanske där du är. Leta upp mig!



Hur höga ska höghusen vara för att jag ska kasta mig mot
en mark som inte finns. En rymd att segla i för alltid.
Jag är rädd för landningen, för världen. Jag är rädd
för dig. För mig!



På tegel tror jag mig stå över er. Se er från en höjd
bortom världslögnen. Som att jag inte finns men bryter
en bit var gång ni ber mig. Skriv i era böcker att jag finns,
jag vill gärna finnas. Dedikerad:



Om kvällen, till pianot lossar jag mina fötter
från de band ni lindat mig i. Mjölnade skulderblad över
era sängar av plåt. Jag vågar inte röra dig.
En kudde av värld ligger bolstrad mot mitt bröst,
mina armar räcker inte för att nå dig.




Fri vers av mayhem and order
Läst 694 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2011-11-14 20:34



Bookmark and Share


    deb8
Ja denna text framkallar känslor även i mig som jag har svårt att formulera. Det finns något övermäktigt nästan narcissistiskt över budskapet som ändå talar om, alienation och otillräcklighet. Kanske är det utanförskapet och den ständiga ensamheten som verkar bo i varje människa när tystnaden tränger sig på som talar till mig. Förutom ditt begåvade och unika sätt att handskas med stora känslor och sätta ord på dem. Väldigt bra hur som...
2011-11-17

  llicia
Hur ska jag kunna beskriva de känslor jag får när jag läser den här texten? Den berör mig starkt, djupt. Du har ett sätt att skriva som ger mig gåshud. Riktigt bra skrivet med andra ord! :)
2011-11-15
  > Nästa text
< Föregående

mayhem and order
mayhem and order

Mina favoriter
Gust
DAGBOK: JAN - JUN.