Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fortsättning på boken "Möten med gänget".


Allhelgona på VIN /skiss från ortop.avd.

Helveteskråkorna har varit i farten i natt igen,
med krax och flax driver de- slår ner på en gren
och stirrar - glödögda.

Fågelskri: du människa -
smärtoskri
när du kaster dig ut -
svartfåglar bortom furustammar ropar

Ett KLOT
ett ylande gnisterknippe
försvinner in i sig självt
ett svart hål
där alla änglar dväljas

Glimtar av Gehenna genom skilda fönster
glitterängeln slår mjuka svängar -
strimma av liv flödar rikt
strör band av luftdiamant

Änglamoderns gyllne sky över pannan
den blå klänningen
smyckad med vita vingar

Assistenten - Med Spetsig Mössa - sitter uppflugen på gåbordet,
viftar med tårna: "Se på mig!
Om en fluga surrar och tjatar
med alla sex ben torkande sig om nosen,
ja då har man lov att ifrågasätta att denna fluga vet vad den talar om!"

Han spände på sig sina läderlappsvingar
svang sig ut genom fönstret -
kvar på golvet en sjubent spindel -
människospillra

Skrivtecken
höstbladskaft
asfaltbanor
flyktvägar






Prosa (Fabel/Saga) av vera gade VIP
Läst 382 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-11-14 21:12

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Arja Söderfeldt
Kloka tankar. Tack för att du delar med dig.
2011-11-15

  Björn Nilsson VIP
Aj, det här låter inte bra ...
2011-11-14
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP