Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
" One night, when I tasted bitterness, I found another way to think" Olaf Stapeldon,


NÄR MINA ÖGON DRICKER MÖRKER

I sömnlöshetens
fuktigt varma andedräkt
när mina ögon dricker mörker
ur varje spricka och grop
ur tankar för tunga att bära
klär jag mig i kvinna
i väldoft och svepande silke
och spanar oroligt
efter ljus

När min hud hård och solkig
av överdoserat liv
av tillvarons huggtänder
av våta hala, långa vandringar
fylls jag av för många tankar

Det är just då
som jag söker
de solbelysta ytor
de mjuka viloplatser
den långsamma harmonin
som man bara finner
utan karta, kompass och beskrivning
utan guider och pekfingrar

platser jag till min lycka
aldrig
finner min väg tillbaka från

Mina ögon dricker mörker
och ensamma rum
förvissad om
att de
som lever sitt liv
som om det vore verkligt
har bara glömt att drömma.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 613 gånger och applåderad av 30 personer
Utvald text
Publicerad 2011-11-16 14:46



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg
Fantastisk poesi!
2012-01-12

  S.A.I. Steve Lando VIP
skönalstring om vägar till ljus, vid mörkers dunkla väg.
2012-01-12

  yoakimu
Fantastiskt välskrivet, välfångat, suggestivt.
2012-01-12

  Casbah* VIP
sinnlig..varje ord är en egen värld..
2012-01-11

  Tillbringaren VIP
Shit pomfritt vilken välskriven goding. Riktigt riktigt bra.
2012-01-10

    ej medlem längre
Fantastisk dikt om att leva och att ha levt fullt ut. Utan drömmar och att följa dem är det ultimata trots att man blir hårdhudad och spåren finns och syns utanpå.
Tack för denna nya favorit Jan!
2012-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth