Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
haikusvit om ett bröllop Kastellholmen, augusti 2011


BRÖLLOP



I
Mitt i Strömmen
samlas bröllopsfolket
en regnskur

Brudens pappa
kommer sen och svettig
Pride Paraden!

Söt flicka med tandställning
sjunger rodnande
om kärleken

II
Äntligen stod
brudparet i rosenbågen
varför gråter du?

Kyss henne då!
det kommer nya skurar
av vita hjärtan

Fotografering
i längden och i tvären
hissa brudgummen!

III
Uppradade
fyra föräldrar välkomnar
på fyra språk

Smakar på nya ord
svärfar svärson svägerska
fortsätt som förut

Bordsplacering
med ”de gamla” i mitten
Sprechen Sie Deutsch?

Kort tal: kom ihåg
att ni älskar varandra
när det känns tungt

Fadern kämpar
för en dans med bruden
brudgummen vinner

IV
Efter konjaken
måste ut på terrassen
Gröna Lund blinkar

”Ljusen
från andra sidan vattnet
ormar sig hit”

Fina flickor
dansar med varandra
ett land för en dans!

V
Snabbt farväl
nej jag mår inte illa
men nu måste hem




Bunden vers (Haiku) av mäster O
Läst 656 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-16 19:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mäster O
mäster O