Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


teckning Stig Svanberg


Civilkurage

människans nöd vad angår det mig
kanske någon annan kan undsätta dig
vattnet är kallt och sjön är så djup
jag skulle ju hem till fredagsmys.

En människas liv vad är det värt
om det nu inte för någon är kärt
en oönskad ensam som ingen vill ha
han kan få drunkna det blir nog bra

Beroende livet i mina händer
lyckan den kommer ibland ja den vänder
jag går nu hem och säger skål
jag tröttnat att höra på mannens vrål

Med fasa och ångest nu jag kan höra
mitt namn som ropas det når mitt öra
och nu jag kan se, det är ju Sven,
han är ju skyldig mig femhundra spänn !




Bunden vers (Rim) av Kerstin VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-11-17 07:22



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tänkvärt i allra högsta grad.
2011-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Kerstin
Kerstin VIP