Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om tankar i stillhet.


Hurra för litteraturen!




Som summan av förtreten
jag vankar runt i buren,
ett stänk av verkligheten
med ljus från armaturen.

Därute blåser västan,
härinne är det stilla.
Som sommarkvällar nästan
där skymningsdis förvilla.

Av kylan blir man stången
som ilsket står och stirrar,
men boken har mig fången
då vardagen förvirrar.

Och blad på blad jag läser
jag själv, romanfiguren.
Nu är jag varm och jäser:

Hurra för litteraturen!














Bunden vers av Göran Hansson
Läst 365 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-20 12:18



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Som gjord för "babel"!
Synd att Sjölin slutar.
2011-11-20

  Mr Lindemann VIP
Bra här!!!
2011-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Göran Hansson