Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlåttalet till oss utsatta som bott i fosterhem

Jag var inte med på sermonin i Sth, som de höll för alla barn som utsattes för grov missär från -30 talet till idag.

Samhället kunde inte ta sitt ansvar, så vi som hamnade i fosterhem fick betala priset.

Tack säger jag för denna ursäkt.


Hoppas ni kan hålla ert löfte ni gav i era så fina tal.

Önskar så att detta kan bli verklighet, önskar ni från regeringen vågar stå upp även i framtiden.

Ni fick mig som lidit så många år av den barndomlösa tid att gråta av lycka, jubla och höja mina armar i hopp om en bättre värld för nya generationer.

Mina böner har besannats denna dag, likaså önskan till Tomten.







Stjärnan ler då sorgen från forna tider kan läkas
hjärtat öppnar kärlekens dörr
munnen sjunger ljuva sånger

Frihet frihet ljuva fria känsla öppnar
visdomens källa.
Låt kärlek växa
glöm den svarta svavel
begrav stridsyxan

Stjärna, du stjärna led
min nya väg in i en framtid
utan tvivel, smärta och sorg.
Bered min väg då skuggor
följer min vy, minnen styr
mina val.




Fri vers av Filosofen2
Läst 594 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-11-21 20:40



Bookmark and Share


  Ronny Berk
ser texten som uppmärksammad och läser med djup berörelse; dels det beskrivande avsnittet -dels den fina poesin om kärleken, friheten och skuggorna, ett givet bokmärke, ja !
2011-11-27

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen av denna så förnämliga sanningstext!
2011-11-27

    Ken Cassel
Instämmer med AA drömmaren
:)

Kram på dig!
2011-11-21

    AA VIP
Tänkvärd, hoppfull text.
2011-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2