Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jultraditioner med nya inslag

Julskinkan och prinskorvarna i frysen
efter en planerad julefrid.
Netto ger möjligheter till både handling
av mat och klappar.

Gillar de affärerna, då nya ting
lockar. Lidel likaså, med pynt vi inte
ser ute i vanliga handeln.

Många gånger jag hör de affärerna inte är
bra, men varför vandrar så många dit?
Priserna låga och maten god, kanske
inte lika stort, men nyfiken på de varor de har.

Ibland mina steg når affärer med annorlunda
innehåll. Orientalen lockar, då kryddor
lockar fram nya smaker i mat och dryck.

Nyfikenheten föder nya upptäckter,
mötet med expediterna från olika delar
av världen lockar till nya samtal.
Leendet, värmen nyfikenheten viger
in förståelsens nyanser.

Julbordet i år blir lite annorlunda.
Skapar nya rätter då nya insikter
tagit vid.
Provar olika sorter, då valen sätt.

Äntligen öppnas mina sinnen då
tanken vidgas utan att tappa
fantasin.

I år kommer oliver ta sin plats
med paprika och torkade tomater
doppade i olja och lite kryddor.

Våga släpp in världen då våra
traditioner firas, våga prova nya
rätter, då smaklökarna leker
matresa.




Fri vers av Filosofen2
Läst 198 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-11-25 18:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gillar....
2011-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2