Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Bl a ska Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiets "kronprins" delta...


Nu ska jag snart gå på klimatmöte !

Återkommer med ett referat under denna rubrik......
Bra med folk (runt 100 st) .

Deltagare (förutom Sjöstedt): Leif Dahlquist, professor i Energiteknik; Elisabeth Strand ,klimataktivist; Lotta Finstorp ,riksdagsman (M) och mötesledaren Jens Pettersson ,socialdemokratisk ledarskribent .

Debatten kom att börja med den pågående Miljökonferensen i Durban, Syd-Afrika, där de stora (USA,Ryssland,Kina) plus övriga FN-medlemsländer ,samlats.
Alla var rörande överens om att dessa tillställningar mera sällan numera leder någonvart, mycket tack vare att USA eller någon annan av de tre stormakterna, sätter käppar i hjulen . Finstorp (M) ansåg dock att det var lite hoppfullt att de,fortfarande, samlades.....

Lite mer positivt var dock att professor Dahlquist berättade att solenergitekniken gör stora framsteg, framför allt i USA, tyvärr har INTE USA:s politiker anammat denna teknik, de är mycket snåla med anslag .

Professor Dahlquist kom med tesen att det, egentligen, INTE har någon betydelse för klimat/miljö-politiken vilken politik, borgerlig eller socialistisk, som än förs i ett demokratiskt styrt land .

E. Strand menade att våra stora ( och ökande) köttkonsumtion innebär en klar miljö- och klimatrisk ! Hon trodde att ett införande av en "köttfri måndag" och det överallt på vår jord, skulle innebära en minskad miljö/lklimatförsämring ! Lokala experiment med detta har visat det.

I övrigt handlade debatten mest om det som skilde Alliansen och Oppositionen åt , beträffande miljöfrågor ,men även en del om det de var eniga om .

-----
Övriga genrer (Essä/Recension) av Mats Henricson
Läst 163 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-11-26 12:58Bookmark and Share


  Mats Henricson
Fast O´Bama avgav ju det perfekta löftet , han lovade att INTE ge några löften alls ! Detta enligt Metro idag....
2011-11-28

  Mats Henricson
Att kalla klimat och miljö för "trams" verkar inte speciellt intelligent.......
2011-11-26

  Larz Gustafsson VIP
Jag VÄGRAR att delta i sådant TRAMS.
2011-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska