Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjärnljus lockar till nya upptäckter

Ute på dagen och jagade present,
glad gick mina steg in i olika
affärer och fann julklappar
och presenter.

Folk vimlade i stan, liv över allt
då julstämning höjdes via fina
klappar.

Läppglans i rött och skärp
med nitar min dotter får,
då tomten sett hon varit snäll
hela året. Det kommer bli fler
innan jul. Vill finna lite längs
listans gång.

Vita glittriga leggins ger en hint
om snö, vilket passar till den lilla
röda min dotter vill ha.

Kom hem efter några timmars
handlande, paketerade in presenterna
i nytt vackert papper,
dekorerade med papper så
konstverk kom fram.

Mötet med födelsedagstjejen
bjöd till många skratt. Femkex galna
tjejer flamsade vilt till underbara toner.

Kex ost, vin och mycket prat
efterrätt vit choklad bladad med
frysta lingon... Gud vad gott.
Tiden gick, regnet smattrade längs
fönstret då pärlor formade om
utsikten.

Ner i stan
lyssna på Kapten Knas
reggae lockade till
dans.
Golvet överfullt, då
hettan steg mot taket.
Blackjackbordet rullade på
hela tiden. Med flinka
fingrar tjejen delade ut kort
och marker till hoppfulla människor.
Fattiga vandrade många hem

Natten lika tyst med stjärnor
lysandes längs himlavalvet.
Gatlyktor visade vägen hem
då kylan tagit vid.




Fri vers av Filosofen2
Läst 271 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-11-27 16:57



Bookmark and Share


    Ken Cassel
Jag önskar mig själv av dig, att du släpper in kärleken igen innanför ditt bröst
lika mycket som du älskar din dotter
För om du träffar på rätt man, så kan jag lova dig att han kommer att kunna ge dig lite tröst
Och allra helst när du nu i kroppen inte mår så bra

Ja, jag en sådan klapp ifrån dig vill jag ha...

Kramar!
2011-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2