Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En monolog i seriefigurers motsatser...........


Kalle Anka och Pelle Svanslös på semester.


Mycket folk täckte varje plats
på stranden.

Det var högsommar och varmt!

Ute på piren stod Pelle Svanslös och
tittade förskräckt ned i vattnet.

Aldrig,tänkte han....dyker jag ned
hur svettig jag än blir i min päls!

Plötsligt såg han något som kom
guppande mot honom.......kvack,kvack
hälsade Kalle Anka på honom.

Pelle Svanslös: vem är du?- och som du låter!

Kalle Anka: varför hoppar du inte i din fegis!

Pelle : jag har inte kommit hit för att
bada, ljög han.

Kalle: varför har du ingen svans?

Pelle:jag är född sådan här......men du
har väl inte heller så mycket till svans?

Kalle: min heter stjärt och jag kan vippa
med den och det visade han stolt!

Pelle: men du har en väldigt bred mun?

Kalle: den heter inte mun utan näbb! jag
kan skrämmas med den och du har ju bara
en liten nos.

Pelle: det bästa med mig är mina klor som jag
kan klösa med!

Kalle: det vågar du inte ......ha ha nu simmar
jag ifrån dig!

Pelle: så skönt att bli av med honom tänkte Pelle
och lade sig med hela sin lekamen på piren.





Övriga genrer (Drama/Dialog) av Karin Rosberg
Läst 432 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-28 09:09



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg
haha men så skön du är!!det här var sannerligen annorlunda och roligt att läsa som bara den!!kvackar glatt med i kalles utsökta bjäbb och viftar på min lilla intetsägande *gump!!tack för fin och härlig läsning!!!
2011-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg