Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Radikalitet


Är det radikalt
att missionera oralt
eller är det bara skralt

Är det radikalt
att sprida värme verbalt
eller är det för banalt

Är orden bara ord
som gör liten
stor på jord

Eller är orden viktigare än man tror

och kanske somligas går hand i hand
med gärningar ibland




Fri vers av Vici
Läst 870 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2011-11-28 16:32



Bookmark and Share


  Grubbelmia
Denna text berör mig. Fastnar speciellt för orden: "Är orden bara ord -
som gör liten - stor på jord". Kanske är det så som min kinesiske vän sa att "kärlek visar du inte med munnen utan med handen i handling". Tack och kram! /Grubbelmia
2011-12-05

  Regular
när ord och gärning i paritet gå
trovärdighet den som orera få
och ande bakom bosktav stå

budskap in i hjärtat nå
istället för endast
bibel i huvudet slå

så det så ;-))
2011-11-30

  mare VIP
Dina ord får mig att tänka till djupare..
2011-11-30

  Ronnie Aspbäck
Bra frågeställande dikt. Mitt svar är att ord är allt vi har nästan. Hur kan du förändra världen utan att kommunicera? Det går ju inte! Men den obekväma frågan är. Om du kan få andra att tänka som dem genom ord, hur mycket av dina tankar kom någonsin från dig själv ;)
2011-11-29

  anits VIP
Mycket tänkvärda rader
2011-11-28

    ej medlem längre
Läs om min lilla hälsogumma i Mötet, hon visar en väg för många...
2011-11-28

  Per Blomqvist
dina ord är viktiga
2011-11-28

  Bibbi VIP
Tänkvärda ord.
2011-11-28

  Larz Gustafsson VIP
Förkunnelsen, d v s det muntliga budskapet är klart underskattat.
Man kan inte tro evangelium om man inte hör Guds Ord (Rom 10:17).
En kristen som tiger om Jesus skäms för Honom och är feg.
Sådana kristna skäms jag för.
2011-11-28

    läsmej
finrimmat
2011-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Vici
Vici