Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=C1E5iY6n1xk&list=LLCikf_IvkFSlEGRDC3whvEw&index=59&feature=plpp_video


Pomperipossa

silverkristallhår
bakom monicas glasögon
laktosfriglass och feta revben
vävstols krumma ärvda fingrar kan inte tvätta håret
själv mistantropisk skönhet och släcker blåa cigaretter
efter ungefär halva tiden
poetisk ateistisk höjdhoppsgudinna
sneda sameögon och pappa flydde till america
och pappa flydde till jahve
och pappa flydde till spriten
båda lårbenshalsarna trasiga och vitt vin
med monicas frisyr och en och annan vägd fisk
hur du blev vackrare med åren när du hatade dina blåa cigaretter
och påstod att ålderdommen gjorde dig ful
med din storlek trettiotvå midja
swing lite bach och ett vitt hus kvarnstenslekstuga
och ett alldeles eget rött äppelträd men du var ingen styvmor
men kall med blåa ådror och hjärtformade klänningar
paradisåns majvatten där när hösten blir sockerärtor och luktärtor
och blåa tunnor av regnvatten och jordkällarens plåttak och
vi kan göra vad vi vill vi kan allt vi vill
stune slickar och vi går på upptäcktsfärd i tidningsgarderober och
vindsvrår i örtagårdsland och smyckesskrin
paradiset du finns inte mer du har sällat dig till fridens höjd




Fri vers av objekt3
Läst 444 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-11-29 15:15



Bookmark and Share


  revolver
Tycker om jättemycket.
Gillar hur det rimmar lite här och där och hur helhetsbilden målas upp i små fragment.
2011-12-03

  Nanna X
monica z är verkligen en av av mina idoler, närmare mig än jesus ; )
2011-11-29

  Larz Gustafsson VIP
Jesus är den bästa tillflykten.
2011-11-29

  tom boreland
näsdroppet dränker oss
men tangon fortsätter
i jordkällarens mörker
2011-11-29
  > Nästa text
< Föregående

objekt3
objekt3