Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Advent

Första advent, första ljuset tänt.
Pynt vi sätter fram, skapar små
oaser bland tomtar, änglar, troll
och krubbor.

Skenet från stjärnor, stakar och
små ljus, lockar barnet inom oss
till glittrande sus.

Kalendrar vi öppnar varje dag,
gömmer gåvor, pengar och godis,
lockar barnen till en stund.

Advent, advent kära advent.
Låt oss leka, låt oss njuta
denna korta stund.





Fri vers av Filosofen2
Läst 204 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-11-28 21:51



Bookmark and Share


  Kalle.O
Har svårt att njuta av dessa dagar innan jul men din fina dikt underlättar förstås:)
2011-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2