Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 




hennes språk

 

vid berget föll jag, där i gräset
gröna, höga,
lyssnande vinden
den hon viskat
in dit, drömmarna tog mig
fann jag svar, jag sökt
men hindrats finna

sökandet, en utstakad väg
med höga staket

jag drömde om stenar, de hårdaste
med glödande inre
värmde mina frusna

hon viskade åter, vi är ett

ta stenarna till ditt öra, jag lyssnade
hörde stenen, väcka mitt inre
med sitt, det mjuka

förstod att stenen endast var
en symbol

för

mig

allt

det den gråa lilla stenen, svarade
eftersom hon bett den
tala, till mig

var kärleken
den man aldrig finner
i sökande

den man finner, i den hopplösas
drömmar, först
när den inte förväntas
när sinnet inte bryr sig om
dess utprovade kläder

eller namn

hon svarade, kärleken
sann, är lika ovanlig
som att en sten ropar
ditt namn
och att du lyssnar

den glittrar ej
är ingen diamant
innan den blir sedd

innan dina längtansögon
väcker dig med tårar,
vidöppna

skall de se kärlekens
sanna

den framför ditt hus
utanför din port
innanför, ditt
skal

den som ropar
när du endast går förbi
tills en dag

att du inte har bråttom, att söka
dina drömda skatter

då skall ditt hjärta vakna
och själens kloka
vandrarinna

ropar ditt namn
samtidigt som sitt

då hon vet

att kärleken bor, i varje sten
varje träd, även de
utan blad och tillräckliga rötter

hon viskar ömt nu
så länge din själ vet,
sitt allra första
skall inga sprickor
längre, skrämma

kärlek


stor


däri,


talar hon


som behärskar,
de evigas ord

de hon aldrig gjort
anspråk på

då hon har fallit, alla höjder
mött alla ytor, även dina
och hon har bränts,
inför de tysta

ja, hon har överlevt
för hon vet
att kärleken
är det enda

som kan ropa

från det allra minsta

för att väcka det
största

...








Fri vers av Ex¤animo
Läst 536 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-11-30 11:01



Bookmark and Share


  Sandkoja
Flödande sann vacker!
2012-02-12

  gömd
rakt igenom vacker och slutet var suveränt älskar en bra avslutning
2011-12-07

  lisa"puzzle"svensson
Bokmärker! Denna är så vacker, så berörande, så kärleksfull!
2011-12-05

  Kalle.O
Den här sparar jag bland favoriterna...
2011-12-04

  arcoiris VIP
Helt fantastiskt! Så vackert och träffsäkert... och vilken ordkonstnär du är!!
2011-12-04

    lory
ljuvligt vackert
2011-11-30

  Stefan Viljehammar
Blev berörd. Starkt.
2011-11-30

  LenaJohansson VIP
vackert
2011-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Ex¤animo
Ex¤animo