Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En riktigt god jul för barnen

Bollarna nere i stan lyser i olika färger,
stjärnorna, möter allas ögon, då
julhandeln börjar skapa stämning.

Längtan lockar våra vintertrötta
ansikten mot julens jul. Alla vill
skapa stämning från förr, alla vill
öppna sina själar då skylten
formar våra behov.

Listor skrivs, önskningar
skapar drömmar, då barnen
lockas till tindrande ögon.

Maten leker smaklökarna
ett spratt, då långbord formar
gästvänliga platser.

Ljusen lockar ögonens tindrande,
barnen kvittrar, då klappar
vittnar om deras drömmar.

Hälsningar delas ut, en önskan
om bra fortsättning, då gröten
ätits med den där speciella såsen.

Änglaspelet leker bland ljus,
då lugnet lägger sig.

Lugnt och stilla släcks alla
ljus, granen återstår. Stilla
dricks glöggen då allt smälts.




Fri vers av Filosofen2
Läst 157 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-01 09:46



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
mysig stämning du skapar med dina ord. värme o ljus din dikt den sprider.
2011-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2