Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Kroatien och till Sverige!


Mellan två världar

Jag andas luften ur dina skogar,
med midsommarkransen om höfterna,
välkomnar stjärnan uppe i norden,
och tänder ljuset om vintrarna.

Jag dricker vatten ur dina sjöar,
och vinkar från Kebnekaises topp,
till vikingarna som håller hårt
långskepp,pilbåge och sköld.

Jag vårdar marken var du passerar,
plockar oliver och dyker i vågorna,
dom antika monument i Kroatiens hjärta,
hyllar historien och romarna.

Du liknar månskära eller en hästsko,
och delar havet med Italien
dina hamnar smakar som viner
pittoreska städer mysiga stråk.

OCH JAG MELLAN TVÅ VÄRLDAR!






Fri vers av lory
Läst 351 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-12-01 14:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
helt underbar...bra...
2012-02-10

  Bibbi VIP
Ljuvligt.
2011-12-03

  Linda CH VIP
Med skönhet och värme beskriver du två underbara länder.
2011-12-01

  PPQ
imponerande, outstanding
2011-12-01

  Ninananonia VIP
hihi underbart:)
2011-12-01

  Ninananonia VIP
Undertbar... mellan två världar..kan det bli bättre?
2011-12-01

  Mr Lindemann VIP
Jag famnar in delar av Kroatiens fjordar

när sedan knytet i mig vaknar

når jag kebnekajses topp
2011-12-01

  Armo
Bokmärker! :)
2011-12-01

  Armo
Det här är så bra! Varje vers i sig är som en tavla målad av monet och du komponerade ihop dem med en så otrolig skörhet och känsla. Älskar bildspelet du målar fram med öppningsmeningarna i varje vers. "Jag andas luften ur dina skogar", "Jag dricker vatten ur dina sjöar", "Jag vårdar marken var du passerar" ...

Så bra!!!
2011-12-01

  in effigie VIP
en symfoni av skönhet i denna dikt....glimrande
2011-12-01

    ej medlem längre
en sån rikedom att vara mellan två världar! vackert skrivet!!
2011-12-01
  > Nästa text
< Föregående

lory

Mina favoriter
Hon ler mot världen