Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tystnad är också ett språk

där sitter vi
i varsin soffa
ett vardagsrumsbord
skiljer oss åt
ett hav
skiljer oss åt
känslor dallrar
i den adventsmättade luften
i ljusslingors förväntansfulla sken

ensamma andetag
snabba blickar
markerande suckar
och ljudet av sidorna
som sakta vänds
i den tidning
du nyss köpte mig




Fri vers av Tillbringaren VIP
Läst 642 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2011-12-05 10:22



Bookmark and Share


  Ronny Berk
tycker om den rubriken, väl förmedlade känslor av ensamheten i tvåsamheten
2012-01-03

  Wolf Wallström
Tystnaden Du beskriver känns som avgrundsdjup. Något jag inte vill komma i närheten av. För just detta djup, är det svårt att ta sig upp från.
Orden och stämningen skildrar Du bra.
2011-12-26

    lory
oh vännen ,så igenkännande..
2011-12-12

    ej medlem längre
ja, den här läses många gånger, men förblir dubbelbottnad för mig, men den största känslan är ändå en obekväm tystnad ... snabba blickar, markerande suckar ...
Tycker OM den vardagsrumsbordet som blir ett hav ...

jag skrev en text om tystnad en gång, men en helt annan sorts tystnad (tror jag)

börjar så här:
så skön tystnaden kan vara
inte den tigande
men den valda i tvåsamhet
då kravlös energi flödar
genom blickar ...
2011-12-07

    igen
samtidigt... om slutet ...trippelbottnat?
så tolkar jag det som att en vill generöst ge (dubbelt + i det här fallet köpa (konsumismen smyger sig också in ...) den andra en trevlig skön gemensam upplevelse/stund..men det hela faller platt då det inte blir något möte, och känsliga tentakler blir det t o m ett anti-möte...
2011-12-06

    igen
Nu ska jag också haka på åsikterna om slutet.
...Resten: som vanligt så fångar du stämningar och situationer så bra (!) Vemod
Orden smälter liksom stillsamt in.
2011-12-06

    glasa VIP
väldigt nära och fint skrivet
läste något om slutet..
i en av kommentarerna nedan

därför läste jag om
och kände efter..

håller aningens med
att det var som något
med rytmen..

hmmm,
..om man tar bort allra sista ordet, mig

behålls något
som finns innan

tack för väldigt fin läsning
det där subtila i den underbara
gemensamma förväntan
2011-12-05

  Anya VIP
Ensamhet i tvåsamhet. Fint skildrat.
2011-12-05

    Shush
Ett fint fångat ögonblick, i suveräna beskrivande ord.
2011-12-05

    migella
Du fångar stämningen på pricken men tyvärr blir den sista meningen som ett antiklimax bland så fina rader annars.
2011-12-05

    Maria Malm
Tystnaden kan rymma så otroligt mycket, förmedla olika sinnesstämningar.
2011-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Tillbringaren
Tillbringaren VIP