Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Molnsten


 
     himlen
denna nyårsdag
              så okonstlad, sval och blå
      molnen
              så släta, lila, blyertsgrå
 
kobbar och skär i ett rofyllt hav
       lena stenar mot min kind
              mjuka hällar att vila ögonen på
 
Om jag fick klä
              min själ i färger
skulle jag välja
         molnens
                   denna dag
ömsint lila, blyertsgrå




Fri vers av Regina E
Läst 986 gånger
Publicerad 2006-01-17 12:51



Bookmark and Share


  KristinaE
..underbar känsla över naturens tavla.. kan se framför mig..
2007-11-21

  Luminus
"Om jag fick klä
min själ i färger
skulle jag välja
molnens
denna dag
ömsint lila, blyertsgrå"

Du får mig att älska blyertsgrå.
Du är verkligen en duktig naturromantiker. Jag njuter dina ordmålningar i många av dina naturdikter.
2006-11-28

  Rune Thorsell
Hej Regina!

Du har en starkt utvecklad förmåga att skapa bilder. Man läser texten och bilderna framkallas omedelbart på näthinnan. Skärgården, molnen, vattnet - så levande tecknat!

Skön dikt! Kram! Rune.
2006-05-31

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Ett vackert färgprov! Snygg form på dikten, med indrag som får raderna att bölja fram. De tillbakadragna rimmen fungerar också utmärkt. Påminner mig om Karin Boyes dikt "Moln". Förmedlar en äkta, okonstlad känsla! Tack för att jag fick läsa.
2006-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Regina E

Mina favoriter
kvällssol
tvätterskan