Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
www.samuelrajeus.serp.nu Samuel E. Rajeus Publishing / Facebook


BREIVIKS DIAGNOS ÄR POLITISK- INTE MEDICINSK

Anders Behring Breiviks paranoid schizofrenidiagnos är baserad på en politisk diagnostik, inte medicinsk!

Professor Johan Cullberg skriver i DN Debatt den 7 december 2011 att Breivik är frisk och att frikänna honom från tillräknelighet och straff är stöttande oprofessionellt och fantasilöst. Han tillägger att eftersom Breivik har varit beräknande, målmedveten, planerande och skärpt under många år för att förbereda och iscensätta sin kriminella handling i sig är ett starkt bevis på att han inte lider av någon allvarlig psykisk sjukdom.

Jag har jobbat i fyra år på en slutenpsykiatrisk vårdavdelning med patienter med bland annat diagnosen paranoid schizofreni. Jag har också varit i nära kontakt med en vän som drabbades av paranoid schizofreni för 24 år sedan och lider fortfarande av sjukdomen fast i en mycket mindre grad. En människa som lider av sjukdomen schizofreni kännetecknas alltid av en desorganisation både i sina handlingar och i sina tankar. Man kan i princip aldrig planera – som Breivik gjorde - så noggrant och beräknande för att uppnå ett mål som ligger flera år i framtiden. Planeringen och implementeringen störs hela tiden av individens vanföreställningar såsom att man avlyssnar honom via hans lagade tänder eller via de elektroniska apparater som han/hon har i hemmet.

I ett hembesök hos min patient upptäcker jag att han har kastat allt som han hade i lägenheten och ligger på en filt mitt på vardagsrummet. Jag frågade varför han gjorde det. Han förklarade att man utsätter honom för strålning via dessa hemutrustningar, båda elektroniska och icke- elektroniska. Så han bestämde sig för att avlägsna allt från sin lägenhet. Han kastade sin dammsugare, sin TV- och videoapparat, sin radio, sina möbler, sin säng och alla sina mattor och en stor del av sina kläder. Senare kom han på att det var den svenska staten som utsatte honom för detta lidande och bestämde sig för att flytta till USA. I två tillfällen försökte han ta sig till Arlanda och flyga till USA. Hela hans planering var så bristfällig att han blev hemskickad via polisen.

Anders Behring Breivik har utan tvekan en kriminell men frisk och intelligent hjärna. Det kriminella tänkandet går ut på att mörda oskyldiga människor för att uppnå ett politiskt mål. Detta har vi sett i stor skala bland Hitlers bödlar och medarbetare som varit i allra högsta grad intelligenta människor med ett kriminellt tänkande som systematiskt mördade milliontals oskyldiga människor för att uppnå sina politiska mål.

Frågan är varför de två framstående psykiatrikerna i Norge väljer att ge Anders Breivik diagnosen paranoid schizofreni. Är de helt enkelt okunniga läkare som är oprofessionella och fantasilösa? Det tror jag inte alls. De vet att Breivik är frisk. Men vad blir konsekvensen av att gå ut och deklarera att han är frisk? Risken är stor att en stor skara av människor som tänker som Breivik kommer förr eller senare att ansluta sig till honom eller bilda självständiga celler för att bekämpa mångkulturalism. Exakt på samma sätt som vi såg efter Al Qaidas attack mot USA lyckades Bin Ladins organisation skapa en världsopinion och tusentals självständiga terrorceller opererar för närvarande i hela världen. Det är den sort av uppslutning som den norska staten vill bekämpa.

Om man går ut med uttalandet att Anders Breivik är en liten stackars sjuk individ som inte visste vad han gjorde hoppas man att strypa en sådan utveckling som vi såg efter terrorattackerna i USA.

@Samuel E. Rajeus, DN den 12 december 2011

 
Fri vers av Samuel E. Rajeus VIP
Läst 626 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-10 09:37Bookmark and Share


  Samuel E. Rajeus VIP
Bästa Lavina röd!
Stort tack för dina klargörande inlägg.
Allt gott
/Samuel
2011-12-12

  Lavinia Röd
Till Trivialt;

En spännande tanke skulle vara att dementa (som ofta är våldsamma) skulle dömas till fängelse för sina handlingar. De skulle få en mycket bättre vård. God mat, permissioner och frisk luft utomhus en timme om dagen. Dessutom skulle de ha rätt till sysselsättning.
2011-12-10

  Larz Gustafsson VIP
G W var inne på att man ställde denna diagnos för att bli av med Breivik på livstid.
2011-12-10

  Mr Lindemann VIP
Jag har alltid tyckt att Cullberg verkar ovanlig sund för att vara en Psykiatiker
2011-12-10

  Samuel E. Rajeus VIP
Trivialt!

Man kan inte använda begreppet "sjuk" eller "sjukdom" hur som helst. Om vi ska kalla alla kriminella för sjuka individer ska vi också befria dem från ansvar vilket är helt fel.

Man måste lida av en viss störning för att begå kriminella handlingar oavsett om man stjäl, slår, eller mördar. Men det betyder inte att man lider av en sjukdom.

Tack för ditt engagemang.
Allt gott,
//Samuel
2011-12-10

  Lavinia Röd
Jag blev så glad när Cullberg uttalade sig om denna felaktiga diagnos. Jag håller fullständigt med dig att det är helt orimligt att begå ett så välplanerat brott med den diagnosen. Jag har aldrig heller sett någon så strukturerad människa med schizofreni trots alla mina år då jag arbetat inom psykiatrin. Det kan göra stor skada åt dem som redan är stigmatiserade i samhället av sjukdomen. Folk blir rädda och undviker dem ännu mer, vilket är synd då de allra flesta inte är farliga, men väldigt, väldigt ensamma.

Jag är övertygad om att Breivik är psykopat efter vad jag läst. Enligt juridisk definition är det inte en sjukdom så om jag har rätt så borde han straffas.

Tack för detta inlägg, det gjorde mig ännu gladare! Applåder!
2011-12-10

  Nanna X
jättebra argumenterat!!!
2011-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Samuel E. Rajeus
Samuel E. Rajeus VIP