Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frågan om evigheten



Vad gör du lilla flicka
du är inte vuxen än
trots att levnadsåren säger annat

Vem älskar du
när du fångar varje K på marken

Vem håller du ömt
när du fångar varje V på asfalten

Dina blå ögon är strödda
utöver havet
var kommer du att finna
din spegelbild
när en hel ocean ligger under dig

Vad önskade du dig
över dina brinnande lågor
på din tjugotreåriga tårta
och vems leende skall möta dig
när morgonen väl återvänder

Vems vingar skall sluta sig om dina späda axlar
när luften inuti glaskupan väl tar slut
vems anda ska du ta
den dag du ler med hela ögon
i spegelbilden

Säg mig vad gör du flicka lilla
när världens ljus går till sängs
och det enda som finns kvar är ett enda döende ljus
under dina kupade, beénde händer

Vem ska kyssa dina blodiga händer
och älska dig för den trasiga lilla själ du är




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 336 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-11 04:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*