Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Joyce





Lyckan du skänker mig med din tro för mig

känner en sån oändlig tacksamhet

att jag får äran att få min kärlek bevarad

av få bli älskad för den jag vill vara.


Du tänder så sakta min livsglöd inom mig

att bara finnas vid min sida

dess kraft ej jag finner ord för

i min så länge döda själ som jag har bedövat

så hårt från värme men även kyla.


Få beundra dina ögon så små men vackra

se hur din livskraft brinner över vår kärlek vi skapar

hand i hand vi lämnar små steg på vår vandring


Får mig att brista i gråt

tår efter tår faller så sakta ner

men så befriande när du ler mot mig.


Ditt hjärtas slag jag älskar att få bli ett med natten

där du tänder min glöd så försynt med din ömhet

tilllåter mig själv få se nattens mörker i ljus


Tio fingrar som eld du smeker mig bort

från all min livsförakt över livets hat

att behöva vandra på denna jord.


Skulle jag finna alla dessa ord

jag söker för att kunna sätta ord på allt

som sakte åter föds inom mig

skulle jag nog inte kunna stava till det alla fall.


Men hjärtat mitt låter jag få tala fritt

räcker det med två ord

att sammanfatta mina känslor så stakt jag känner.


Älskar Dig.




Fri vers av JLindh
Läst 523 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-11 17:56



Bookmark and Share


    Phantasos
Starkt uttryckt, och riktigt rått: "Skulle jag finna alla dessa ord

jag söker för att kunna sätta ord på allt

som sakte åter föds inom mig

skulle jag nog inte kunna stava till det alla fall."

Det säger i princip allt. Finurligt nog summerar du det som att du älskar. Inte helt fel, så att säga [-;
2012-01-12

    Leendet
En text, så vacker att den kan läsas om och om igen. Den är så målande och den går rakt in i hjärtat. En kärlek som inte går att ta miste om. Joyce måste bli så glad och berörd över att läsa alla dessa vackra ord, som du tillägnat henne.
En underbar dikt!
2011-12-11

    Shush
Vad vackert skrivet.:)
2011-12-11
  > Nästa text
< Föregående

JLindh
JLindh