" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med Dan Linders generösa tillstånd har jag låtit mig inspireras kraftigt av hans makalösa "Du säger att hösten bara är en plats i hjärnan". Läs den!




Du säger att Stockholm är lite vackrare sedan mig

Du säger att Stockholm är lite vackrare sedan mig                och septembers kaffevarma sovmorgnar jobbskolk; positionering för kändisspan i trappan på                                    Blecktornsgränd. Italienska Tonys fikavisdom -               perfekt tempererad mjölk i vår latte,                                  frasiga croissanter.

Whiskyprovning sista varma natten på en bänk i Ivar Lo´s park, röka för mycket menthol.                                               Semester-från-verkligheten-känsla.                                                                                                     Doften av regn och halka på Mariabergets                     stegslätade kullerstensgator, söka skydd i en vindskupa på tredje våningen. Att härska över citytaken/kyrktornen. Oktobers första köldknäppningar i gamla elelement - värma oss på svart kaffe/varandra.                                                            Och här; dygnslånga samtalen om andras problem - möjligheten till kärlek, våra ekologiska val                                 och vi undrade; är jag du eller du jag?                                                                                                          Stadens förändrade uttryck. Hoppet vi väckte och lämnade kvar.

Stockholm:                                                                                         kalejdoskopisk som om Haruki Murakami författat den. Vid månadsskiftet/känsloväxlingarna - bitterljuva avsked och koffeinabstinens.

 




Fri vers av Elin S
Läst 393 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-13 12:32



Bookmark and Share


  Dan Linder
Elin, Elin, Elin. Wow... Jag saknar Stockholm efter din underbara och blev lite småkär i dig på köpet. Det är väl okej - jag är stolt över att du sneglade åt min text. Gulle!
2011-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Elin S
Elin S