Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din styrka ditt mod då vännen i nöden visar sitt mod

Ni kom vid sena natten,
ni hade varit på en fest.
Din kompis gick efter ett
tag.

Vi satt kvar vid bordet,
trötta medan Gudfadern spelades
upp i rummet intill.

Du la dig i soffan så trött och somnade
så gott.

Din lillasyster var ej här, så du saknade
hennes lilla svär.

Vi vaknade sent idag.
Jag gick till affären och köpte
lussebullar tre stycken.

Visste inte din kompis skulle
komma sen, men köpte tre ändå.

Satte på kaffe
tog ut rykande varma frukostbullar,
vi åt med ost och paprika på.

Tände tre ljus, då fann vi känslans sus.
Porttelefonen gav ett ljud
då din kompis kom in, såg jag hennes
ögon utan hopp.

Smärtan bet då sanningen kom fram.
Lika rå som då jag var ung, lika hänsynslös
och kall.

Hur kan ett barn få vara med om så mycket?
Hur kan bara systemet kasta bort ett liv?
Varför måste hon bo i ett fosterhem utan
kärlek?
Det fanns ett jourhem med allt hon ville ha
och behövde.
Men nej det ville inte socialen.

Såg hennes tårar, såg hennes
sår i själens djupa rum.
Visade henne värme hopp och tro.

Jubel kom då telefonen ringde.
Kanske hon fick flytta tillbaka
kanske hennes dröm nu kan bli sann.

Tomorrow tomorrow i love
you tomorrow.

Jag lovade din kompis att finnas
vid hennes sida. Gav henne mitt
nummer så vi kan fortsätta kämpa
för hennes liv.
Aldrig jag släpper en så sorgsen själ
som än är ung.

Nu ni sitter på ditt rum och har en fin
vänskap. Ni stöttar varann i alla de väder.
Aldrig jag sett en så modig 17-årig tjej
som dig. Stolt att du är min dotters halvsyster.

Du öppnar osjälviskt upp dörren, så din vän
har ett hem.
Ja, vet du är en underbar vän.
Du önskar hon får sin julklapp i år.




Fri vers av Filosofen2
Läst 240 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-11 23:39



Bookmark and Share


  M.A.J.R
Jo, jag tycker denna text är väl skriven och fantastiskt innehåll tack för denna läsning
alltid lika trevligt att läsa dina texter
tack för att du skrivet!

Mathias.
2011-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2