Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snövita klänningen i skylten

Snövit prinsessklänning
i skylten
bara ett kvarter från mig.

Vet min dotter önskade sig
just den i jul.
Skurningen utgör ett
vackert fall.

Små axelband
Rosett med långa band.

Idag gick jag dit,
såg den hängde kvar,
gick in och hälsade
innan den blev min.

Lycka att få ge min älskade
dotter, en klänning hon
så länge trånat efter, då
vi tittade in i skylten.

En kväll, då stormen lagt
sig, tog vi en sen promenad,
då ville vi se om den var kvar.
Ljuvlig syn, då hennes ögon
tindrade.

"Mamma, lova att köp den."
"Vill du inte ha en från de andra affärerna?"
"Mamma, denna är just den jag vill ha."
"Då köper jag den, så du får känna dig fin."
"Den är säkert borta då."

Ögonen blänkte till, en tår syntes i vrån.

Nu hon kommer finna lycka, då hennes
klänning äntligen kommit hem.

I år vill hon vara en snödrottning,
en snöprinsessa, då snön inte kommit.
Gnistrande strumpbyxor och guldiga
skor.

Klänningen finns inte i skylten längre,
nu är den där den hör hemma.




Fri vers av Filosofen2
Läst 266 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-12-12 12:10



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Vilken solskenshistoria.
2011-12-12

    Max Poisé
Vad glad jag blev av att läsa denna. En riktigt härlig julsaga som gick i uppfyllelse!
2011-12-12

  Alva Johnsson VIP
Barnatindrande ögon!!!
Lycka!
2011-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2