Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan en stol ha ett enda ben? Tydligen... Detta är nog en FOTÖLJ!




Poeten och stolen

 

Poeten satt

på sin favoritstol

och filade på en vers

kanske skulle den lågmält klinga

som en nästan fullbordad önskan

kanske skulle den sättas till toner

och få ben att svänga i takt

 

Stolen knakade under poetens tyngd

han tänkte att orden nog skulle väga mer

än hans egen med åren allt större stomme

bara han nu kunde få till det där sublima uttrycket

som nyss sipprade fram i hans inre

 

Poeten vickade lite på stolen

som just då hade nått gränsen för sin hållfasthet

en medfödd defekt i höger bakben, taktfullt övermålad

blev orsak till rammel och rim utan reson

Poeten föll baklänges ut på köksgolvet

och hämtade sig därefter aldrig riktigt helt




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 251 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-13 15:05



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Jag lättade efter annorlunda designer stolar/ fåtölj för min dator. Moderna men ingenting på flera månader passar för min smak och bekvämlighet.
Nu på en vecka funderar jag kanske skall prova på att köpa en massage fåtölj. För att händelserna var ungefär som du beskriver med den gamla.
Men nu skrattar jag högt dikten om: poeten och stolen/fåtölj
Jag skall läsa dina poesier för poeter, som innehåller mycket visdom och klokhet, men jag är inte bra på komentarer bara på applåder.

(du skriver på rumänska till mig, jag förstår att du är nyfiken på språk och mäniskor men om du är blåögd svensk var försiktig, Jag på 33 år bara flörtar med Rumänien men inte besökt.
Ha en bra kväll.
Diana.
2012-04-19

  Minkki VIP
en tvättäkta dikt om poeten och gravitationen...
2011-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström