Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt av Ingemar Andersson Katrineholm i december 2011


Det bedrägliga lugnet

Ett bedrägligt lugn sover ruset av sig i väntsalen
där döden står inför sin egen avrättning
Polisen har fått dispens från sin avbrutna semester
utan möjlighet till övertidsersättning
Klockan tickar baklänges fast visarna går framåt
- åtminstone är det så vi säger -
trots att de i själva verket går runt sin egen axel
utan katapultisk kraft att kunna lämna sitt ekorrhjul
En buddhistisk pilgrimsvandring i all evighet
eller åtminstone så länge batteriet räcker…




Fri vers (Fri form) av Ingemar Andersson Katrineholm
Läst 306 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-13 23:53



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Första raden förför mig, andra bedrar mig.
En symbolladdad text, samtidigt både politisk och filosofisk (politisk-"polisen...utan möjlighet till övertidsersättning"; filosofisk - ..."visarna går framåt... trots att de i själva verket går runt sin egen axel". Avslutningenknorren härligt humoristiskt krass. Får mig som helhet att tänka på Kafka (och Picasso/ Salvador Dalí). Tack för en spännande dikt!
2011-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Ingemar Andersson Katrineholm
Ingemar Andersson Katrineholm