Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
*direkt ur verkligheten*


En enda önskan




Uppgivet - men som om han
ändå undrar om han
hör rätt -
tar han emot
läkarens ord

de ringer i huvudet
när han tar sig
ner till kafeterian
för en kopp kaffe, en lussekatt
och en tänkarstund

flera månaders behandling
till spillo
något han kanske anat
eftersom hälsan sviktat så
den senaste tiden
men hoppet och tron! -
de har ändå funnits där
likt två kryckor
som gör stegen lättare

nya cellgifter om
några dagar
ännu ett halmstrå att
klamra sig fast vid

ute faller stora, vita flingor
alla runtomkring väntar
på julen –
glädjens högtid
med stearinljus som brinner
klappar som
delas ut
dignande middagsbord
och glada julsånger


själv har han bara


en enda


önskan










Fri vers av Junitvillingen
Läst 357 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-12-15 19:42



Bookmark and Share


  Maria T
Man rycks med i din
berättelse
2012-01-15

  M M Mannheim VIP
Aniha! Fantastiskt dikt! Men för övrigt får man svårt att hitta på ord.
2011-12-26

  Osvalds_Dotter VIP
Vilken text, den gick rakt in i hjärtat,
både värmde och gjorde ont samtidigt...

I tiden nu vid jul är det mycket känslor
som är i gungning, glädje och sorg..

Sänder en tanke till stjärnorna att lyssna
på mannens önskan...

Tack vännen för texten.
Kram Jenny
2011-12-22

  Kjell A. H Lundin
Just det, många av oss upplever att julen är en glad och trevlig tid för oss, men för böveln, det finns ju säkert många som inte har det så. Det borde vi kanske också tänka på lite mer och se vad vi kan bidra med till dem. Bra att du fick igång mina tankar på detta och jag hoppas att andra också tar sig en funderare.
Jag la lite pengar i frälsningsarméns bössa häromdagen som de tänker köpa mat till soppköket för. Blev berörd av din text!

JulKram

/Kjell
2011-12-22

  Lars Hedlin
Du skriver mästerligt som vanligt min vän..GOD JUL och kram/Lasse
2011-12-20

  Minkki VIP
i den situationen behöver man en hand att hålla i - sträcker ut minktassen med indragna klor... hoppas på fler poethänder till mannen i dikten som därtill har en ängel intill sig.
I verkligheten är vi aldrig ensamma, fast det känns som om vi vore omgärdade av den hårdfrusna marken som Mårran lämnar i sitt spår.

En väldigt starkt förmedlande text, tack för den!
2011-12-16

  Yrre VIP
Stor kram och tack för berörande text, synd att den är sann.
2011-12-15

  La Magnólia VIP
En enda önskan .. kanske den viktigaste önskan av alla. Vackert formar du vemod till viktiga tankar och frågor ...
2011-12-15

    ej medlem längre
Usch, vad bra!!
2011-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen